Posebna granitna plast zmanjšuje prijemanje in omogoča peko z minimalno količino maščobe. Preprosto odstranjevanje in čiščenje.
Ogljikovo jeklo odlično prevaja toploto in zagotavlja enakomerno peko po celotni površini pekača – hrustljava skorja, sočna sredica.
Pravokotna oblika z zaobljenimi robovi drži testo skupaj in olajša odstranitev pečenega hlebčka ali paštete brez poškodb.
Ta praktičen pekač je idealen za domačo peko kruha, biskvitov, mesne štruce ter kvašenih in mešanih test. Zahvaljujoč odpornemu ogljikovemu jeklu in granitni neprijemljivi plasti se testo ne prijema, pečeno pecivo pa zlahka odstranite. Lahka, a trdna izvedba z zaobljenimi robovi olajša rokovanje in vzdrževanje.
Material je odporen na temperature do 230 °C, ne vpija vonjav ali tekočin ter zagotavlja enakomerno porazdelitev toplote za odličen rezultat. Klasična podolgovata oblika lepo oblikuje domači kruh, paštete in sladke hlebčke, ki po odstranitvi delujejo reprezentativno.