Navpična razporeditev vlaken omogoča, da se po rezu z rezilom lesna vlakna naravno »zaprejo«. Rezilo se počasneje topi, površina pa ostane gladka.
Velika debelina in naraven videz lesa jo naredita odlično rezalno desko ter eleganten pladenj za pekovsko pecivo, sire in mesnine.
Vgrajeni frezani ročaji ob straneh olajšajo rokovanje in varno prenašanje iz kuhinje na mizo.
Ta masivna rezalna deska iz kavčukovega lesa ponuja izjemno vzdržljivost, dolgo življenjsko dobo in naravno lepoto lesa. Konstrukcija s končnim rezom zmanjšuje obrabo rezil in pomaga ohranjati desko brez globokih zarez. Idealen izbor za vsakodnevno rezanje mesa, zelenjave in sadja, prav tako pa odlično služi kot stilska podlaga za serviranje.
Zaradi praktičnih stranskih ročajev jo zlahka prenašate iz kuhinje na mizo. Gladka, oljena površina je enostavna za vzdrževanje – zadostuje ročno pomivanje in redno negovanje z oljem za les. Deska se ne deformira in je odporna proti vlagi, zato ostaja stabilna in varna pri delu.